Koti · Kunnostus

Keittiön kunnostus

Melkein vuosi on vierähtänyt viimeisestä postauksesta tänne blogiin. Melkein vuosi on myös tehty keittiön siirtoa entiseen ruokailuhuoneeseen. Itse tehden, muun elämän lomassa, monien kommellusten jälkeen, meillä alkaa olla vihdoin ihana uusi keittiö.

 

Huoneessa on kolme oviaukkoa. Yksi olohuoneeseen, yksi eteiseen ja yksi entiseen keittiöön siis tulevaan ruokahuoneeseen. Lisäksi yhdellä seinällä on ikkuna. Miten saada siis kaikki tarvittavat toiminnot järkevästi mahtumaan? Vanha lattia oli osittain huonossa kunnossa, joten päätimme nostaa laudat ylös ja kurkistaa, mitä alta löytyy?

Lattialautojen alla kaikki oli onneksi kunnossa. Lisäsimme ulkoseinille tuulensuojalevyt ja purujen päälle ekovillaa sekä paperoinnin. Sen päälle rakennettiin uusi lautalattia hyödyntäen kaikki vanhat ehjät laudat.

Vanhan keittiön siis tulevan ruokahuoneen välistä oviaukkoa suurennettiin. Tilalle vaihdettiin vanhat pari peiliovet, jotka haettiin vanhasta purkutalosta Sipoosta.

Samalla reissulla mukaan tarttui myös tulevan skafferin eli ruokakomeron ovi.

Suuri haaveeni ruokakomero sijoittui olohuoneen vastaisen seinän nurkkaan.

Ikkunan eteen rakennettiin penkki.

Seinä maalattiin vaaleanharmaaksi ja helmiponttipaneelit valkoiseksi.

Kaikki keittiön tasot valettiin betonista. Muotit rakennettiin kaapistojen päälle vanerista, raudoitettiin ja sitten betoni valettiin muottiin. Tässä rakentuu allaskaapin taso. Ihan järjetön homma.

Pimeys ja talvi ehti tulla ennen kuin kaikki tasot oli valettuna. Tasot viimeisteltiin Z Siacryl 14:lla, jotta esim. öljy ei imeydy betonin sisään. Tämä olikin oma jännittävä osuutensa. Suomalainen maahantuoja ehti mennä konkkaan projektin aikana, slovakialaisen jälleenmyyjän varastot loppua, mutta vihdoin viime viikolla aine löysi perille.

Ja koska mitäänhän ei voi ostaa suoraan kaupasta valmiina, myös keittön lamput väkerrettin omin pikku kätösin vanhoista kakkuvuoista.

Tänään näyttää jo paljon paremmalta.

Seuraavana vuorossa sitten ruokahuone. Ensin tosin nautitaan tästä urakasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s