Kesä on kulunut talon kulmalautoja ja ikkunalautoja maalatessa. Ilme raikastuu pikkuhiljaa, niin huippua. Ensi viikolla tulee nosturi, jolla päästään viimeistelemään katonharjaa sekä asentamaan loput ränneistä.
Bokashikuulumisia… Kaksi viikkoa sitten, kumottiin mullan sekaan tämmöinen keittiön ämpärissä kaksi viikkoa fermentoitunut biojätekakku. Aines näytti aika samalta, kun ämpäriin laitettaessa. Multatehdas vaihe sai alkunsa.
Tänään kaivoimme haudattua bokashikasaa ja ihme oli tapahtunut. Suurin osa aineksesta oli maatunut uudeksi muhevaksi mullaksi, jossa madot viihtyvät. Hieman munankuoria ja talouspaperia oli vielä tunnistettavassa muodossa. Olipas tämä jännää. Ehdottomasti jatkamme siis kokeilua. Nyt olisi erittäin ravinnerikasta multaa valmiina kasvimaalle. Tavalliseen kompostointiin verrattuna, prosessi oli huomattavasti nopeampi.