Kokkaus · Koti · Kunnostus

Vuosi 2015

 

IMG_4170

Tuli sopiva hetki hieman muistella vuotta 2015. Blogin kirjoittaminen on harventunut, mutta ei onneksi unohtunut mielestä. Elämässä on tapahtunut suuria muutoksia. Remonttia tehtiin keväällä ja kesällä, mutta syksy hurahti muissa merkeissä.

Keväällä aloitimme yläkerran viimeisen huoneen remontoimisen, meidän oman makuuhuoneen. Nukkumaan pääsimme sinne huhtikuun lopulla. Toki vieläkin uupuu kaminan pohjatyöt sekä liitos, mutta hyvin siellä saattoi nukkua marraskuun loppupuolelle.

Keväällä raivasimme pihasta tilaa myös pienelle kasvimaalle, jonka satoa saimme nauttia elo-syyskuussa. Kesällä keskityimme parvekkeen kunnostamiseen ja uusiin kaiteisiin sekä uusiin vesikouruihin ja syöksyputkiin. Sateinen sää hankaloitti maalauspuuhia melkoisesti. Osittain sekin homma jäi vielä kesken, mutta sitä jatkamme tänä vuonna. Loppukesä meni juhliessa pyöreitä omia ja ystävien ja syksyn tullen tuli uusia töitä ja remontti-innostus hiipui.

Marraskuussa meidän uuteen makuuhuoneeseen muutti kaksi turvapaikanhakijanaista Irakista ja yksi siskolleni naapuriin. Loppuvuosi menikin ihmetellessä uusia perheenjäseniä, tutustuessa kieleen ja kulttuuriin ja opettaessa heille suomea, saunomista sekä pipareiden leipomista. Joulukuussa toinen uusi sisko muutti meidän naapuriin, joten tällä hetkellä meillä asuu yksi turvapaikanhakija.

Elämä on sujunut sopuisasti ja olemme tavattoman kiitollisia ja innostuneita heistä kaikista. Olemme saaneet paljon enemmän kuin antaneet. Olemme oppineet myös muutamia sanoja arabiaa ja laittamaan herkullista ruokaa. Olemme itkeneet ja nauraneet paljon. Sitä ei kukaan tiedä, kuinka kauan saamme elää yhdessä, mutta nyt tuntuu, etten ihan pian haluaisi luopua tästä kaikesta.

Innolla kohti uutta vuotta ja uusia elämyksiä!

IMG_4060

IMG_4321

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s