Kokkaus · Koti

Elämän eliksiirit

Punainen Hibiskuksen kukkamehu ja keltainen inkiväärieliksiiri
Punainen Hibiskuksen kukkamehu ja keltainen Inkiväärieliksiiri

Tänään tehtiin maittavia juomia. Senegalista toin Hibiskuksen kukan lehtiä, joista Länsi-Afrikassa tehdään maukasta mehua. Keltaisen Inkiväärieliksiirin ohje löytyi Joogaruokaa kirjasta (Schildts & Söderströms). Eliksiiri on mitä mainioin aamunvirkistäjä. Puhdistaa, vahvistaa vastustuskykyä ja käynnistää mainiosti ruuansulatuksen.

Jus de Bissap

1 litra vettä

1-2 kupillista Hibiskuksen kukan terälehtiä

100 g sokeria

1 tl vaniljasokeria

maun mukaan voit lisätä esim. tuoretta minttua, inkivääriä tai sitruunaa.

Kiehauta vesi ja kukan terälehdet, lisää muut aineet, anna hautua n. 10 minuuttia ja valuta valmis mehu siivilän läpi ja jäähdytä.

Nautitaan jäiden kanssa, Nam!

Mehu sisältää runsaasti C-vitamiinia ja alentaa mm. korkeaa verenpainetta. Varoituksena, mehu on voimakkaasti vaatteita värjäävää. Sattuuko joku tietäämään, saako näitä kukan lehtiä Suomesta?

 

Inkiväärieliksiiri

1 reilu pala inkivääriä (nyrkinkokoinen)

4 sitruunaa

2 limettiä

3 rkl hunajaa

2 dl vettä

10 mustapippuria

Raasta inkivääri ja purista mehu raasteesta. Purista sitruunat ja limetit. Sekoita mehut keskenään ja vatkaa joukkoon hunaja, vesi ja mustapippurit. Säilytä jääkaapissa. Sekoita noin ruokalusikallinen eliksiiriä lasilliseen vettä ja juo ennen ateriaa.

Ihanan makuista, niin raikasta ja todella toimivaa. Kannattaa kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s