Koti · Kunnostus

5 vuotta eikä suotta

yla_aula_ennen
Yläaula ostohetkellä syksyllä 2008
Yla-aula jälkeen 2014
Yläaula tammikuu 2014

Marraskuun lopulla tuli viisi vuotta, kun ostimme tämän talon rotjakkeen. Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, sillä sisältä talo oli tumma, liian synkkä ja kovin mökkimainen. Näimme kuitenkin kauniit ikkunat, ovet ja huoneet ja sen, että joku päivä siitä voisi kuoriutua jotain meille sopivampaa. Tarttuimme haasteeseen ja vielä ei ole kaduttanut, onneksi. Silloin oli paljon haaveita ja työtä edessä. Nyt viiden vuoden jälkeen paljon on tehty, mutta edelleen työlista on pitkä. Pikkuhiljaa asiat hoituvat kunnes kaiken saa taas aloittaa alusta ja hyvä niin.

Yläpuolella on kuvapari yläaulasta, josta hieman näkee mihin suuntaan ollaan menossa. Yläkuvan sinisen koristeen kohdalta on puhkaistu ovi ja ikkuna ylävessaan, jota ei ollut ollenkaan ja toiselle puolelle ovi makuuhuoneeseen. Sisäkatto on purettu peltikatolle ja eristetty alapuolelta. Tapetiksi valittiin Tapettitalon keltainen Moderato ja lattiaan harmaa Permon maali. Portaat ja kaiteet kunnostettiin viime kesänä. Vanhat peiliovet huoneisiin löytyivät naapurin purkutalosta ja ne olivat yllätykseksemme samoilla peileillä kuin yläkerran vanhat ovet. Tällä kylällä on ollut yksi saha, josta kaikki on todennäköisesti haettu 1920-30-luvulla. Edellisen omistajan koirataulu on vaihtunut meidän rakkaaseen Pilli-kissaan.

Mainokset

2 thoughts on “5 vuotta eikä suotta

  1. Huikean askelen olette ottaneet ainakin kuvan perusteella. Me olemme juuri nyt tuossa alkuvaiheessa, joten hienoa kuulla noista ajatuksistasi. Ihan kuin olisin itseäni kuunnellut tätä lukiessani: meilläkään ei päätalo hirmuisesti hankintahetkellä sykähdyttänyt, mutta kyllä nyt jo jossain pinnan alla kytee tunne, että siitä vielä tulee jotain tosi kivaa ja tunnelmallista juuri meille. Tsemppiä teille jatkotyöstämiseen ja mukavaa kevättä!

    1. Hei Pilvi ja kiitos viestistäsi. Tässä on koko ajan oppinut itsestäänkin enemmän, että kaiken ei tarvitse tapahtua heti. Välillä tuntuu, että mitään ei tapahdu, mutta kun muistelee ja katsoo kuvia taaksepäin huomaa, että aika paljon on tapahtunutkin ja se palkitsee valtavasti. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä teille oman projektinne parissa, näitä talovanhuksia on kuunneltava, että mitä ne meille kertoo ja se onkin ihan parasta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s