Koti · Kunnostus

Maalia!

yla_aula

Kissat ja lapset vietiin mökille ja aloitettiin kolmen päivän maalausurakka. Yläkerran käytävä, portaat, eteinen ja kuistin lattia paikattiin, hiottiin ja maalattiin. Sitten nukuttiin ja maalattiin  lisää. Nyt näyttää jo paljon valoisammalta. Mäntypintojen piilotusurakka on jo paremmalla puolella.

Mainokset

2 thoughts on “Maalia!

 1. Hei!

  Lattia näyttää aivan ihanalta ja niin valoisalta! Meillä sama homma edessä vuoden 1926 rakennetussa talossa. Tosin ennen sitä pitää vielä uusia putket, viemärit, patterit, lämmitysjärjestelmä yms. pikku painittavaa.. 😉

  Millä hioitte teidän lattiat? Teittekö itse? Oliko vaikeaa? Ollaan mietitty osaavan kaverin hankkimista siihen kun moni sanoo, että voi helposti mennä pipariksi, mutta voiko se tosiaan olla niin hankalaa??

  t.satu

  1. Hei Satu ja kiitos.
   Teimme lattiankunnostuksen itse. Olemme käyttäneet meidän remonteissa vain putkimiestä ja sähkömiestä välttämättömiin ja yrittäneet selvitä muista hommista itse periaatteella tekemällä oppii. Lattia hiottiin ensin nauhahiomakoneella ja paklattiin pahimmat kolot puukitillä, osa laudoista vaihdettiin tai rakennettiin uudestaan, kun kaikkien levyjen alla ei ollut ehjää lattiaa. Emme hioneet vanhaa maalia kokonaan pois. Sitten vaan maalia pintaan. Eteisessä, yläkäytävässä ja portaissa käytimme Permoa ja makuuhuoneissa Uulan puulattiamaalia. Molemmat maalit ovat toimineet ihan hyvin toistaiseksi.
   Tekeminen ei meistä ollut hankalaa, vaatii vaan vähän pehmustetta polvinen alle ja intoa tehdä. Me ei myöskään haluta tehdä täysin uudennäköistä, vaan elämisen jäljet saavat näkyä reilusti.
   Tsemppiä urakkaan se palkitsee pikkuhiljaa… täällä kohta viisi vuotta pakerrettu ja vielä on paljon tehtävää, mutta se on ihanaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s